MEDIERE

Reglementările actuale pentru plasarea persoanelor la locul de muncă

munca

Lucicosm Mediere, se ocupă cu plasarea persoanelor la locul de muncă  în străinătate, este obligată să se înregistreze la Inspectoratul Teritorial de Muncă . Este important să știi că orice activitate de mediere a angajării românilor în străinătate este reglementată de legea nr.156/2000 si H.G. nr.384/2001 pentru​ aprobarea normelor de aplicare a legii cu modificările și completările ulterioare.

La fel ca fiecare firmă care are acest obiect de activitate, și Lucicosm Mediere se ocupă cu informarea, consilierea și medierea cetățenilor români pentru un loc de muncă în străinătate. Lucicosm Mediere este o firmă profesionistă și cu experiență de angajare a oamenilor în străinătate. Lucicosm Mediere oferă pachetul de servicii complet pentru tine. 

Legislativ, orice firmă care plasează persoane la muncă în străinătate, trebuie să încheie cu acele persoane contracte de mediere care vor include mai multe clauze. Ce mai trebuie să știi este că activitatea de mediere se face în mod gratuit. Așadar, legea nu permite perceperea de taxe sau comisioane.

Norme metodologice pentru agenții care se ocupă de plasarea persoanelor la locul de muncă

plasarea persoanelor

Lucicosm Mediere, alături de orice altă firmă de plasare a forței de muncă în străinătate, este obligată să se înregistreze la Inspectoratul Teritorial de Muncă de care aparțin. 

Acest lucru se face cu 5 zile lucrătoare înainte de începerea prestării activității de plasare. Înregistrarea și notificarea se realizează prin transmiterea și depunerea unor documente specifice, în copie conformă cu originalul:

 • document care să ateste autorizarea/înregistrarea furnizorului drept agent de plasare a forței de muncă; 
 • document care să ateste calitatea de plasare a forței de muncă;
 • certificat constatator care să ateste faptul că nu se află în procedură de insolvență, dizolvare sau faliment;
 • certificat de înregistrare fiscală de sediului;
 • document care atestă dreptul furnizorului de folosire a spațiului în care are loc desfășurarea acțiunii de plasare;
 • documente de identitate;
 • contractele de oferte ale locurilor de muncă din străinătate
 • documente doveditoare a faptului că nu există condamnări pe numele reprezentantului legal;
 • contractele individuale de muncă încheiate cu personalul care urmează să presteze activități specifice de plasare;
 • documente care să ateste calificarea în domeniul de resurse umane.

Dacă este vorba despre desfășurarea de activități privind plasarea transfrontalieră, furnizorii serviciilor de plasare la locul de muncă trebuie să notifice ITM-ul de care aparțin cu 5 zile lucrătoare înainte de a începe prestarea propriu-zisă a serviciilor.

 Această notificare este realizată prin transmiterea unei scrisori recomandată cu confirmarea și a documentelor următoare, în conformitate cu originalul:

 • document de atestare și înregistrare a activității furnizorului;
 • documente care să justifice calitatea de plasare a forței de muncă;
 • document constatator din care să rezulte că furnizorul nu este în procedură de insolvență, dizolvare sau faliment;
 • document care să ateste dreptul de folosire al spațiului;
 • documente de identitate;
 • contracte de oferte de locuri de muncă în străinătate;
 • declarație pe propria răspundere cu privire la serviciile de plasare de forță de muncă, sub sancțiunea de fals în declarații;
 • documente doveditoare care să ateste faptul că reprezentantul legal nu se face vinovat de condamnări de infracțiuni;
 • contractele individuale de muncă cu cei care urmează să presteze în România activități de plasare de forță de muncă;
 • documente care să ateste calificarea în domeniul relațiilor umane.

Agenții care se ocupă cu plasarea forței de muncă, dar și furnizorii de servicii de plasare de forță de muncă, care au sediul permanent în România, sunt obligați legislativ să transmită, cu frecvență trimestrială până la sfârșitul lunii următoare de la trimestrul încheiat către ITM o situație privind persoanele care au fost mediate și angajate în străinătate. 

Activitatea de plasare de forță de muncă este una pur birocratică și care implică numeroase responsabilități. Lucicosm Mediere s-a angajat să le respecte pe toate și, mai presus de toate, să te respecte pe tine și nevoile tale. Toate aspectele legislative sunt respectate întocmai. Seriozitate și profesionalismul ne caracterizează, prin urmare te invităm să colaborăm. 

Dacă ești în căutarea unui loc de muncă în străinătate, am deschis sezonul înscrierilor pentru anul 2021. Alege-ți acum locul de muncă în străinătate care să-ți ofere siguranță financiară și un trai decent.

Pe lucicosmjobs.ro afli care este salariul pe care îl vei primi și când ai putea să pleci la muncă în Germania.

Înscrierile pentru plecările din 2021 au început deja. Dacă și tu îți dorești să câștigi mai bine și să duci un trai decent, atunci contactează-ne 0758276994 și

0743532563 Pe lucicosmjobs.ro si pe facebook-ul nostru afli toate informațiile de care ai nevoie. Rezervă-ți acum locul la muncă în străinătate în Germania

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Scroll to Top