MEDIERE

Munca în străinătate în perioada pandemiei

cules de sparanghel

Viața e mai bună sau mai rea atunci când te decizi să pleci în străinătate?

În orice caz, suntem fruntași în Europa la numărul de emigranți, iar locul în care aleg majoritatea să plece e Germania. Chiar dacă trăim vremuri pandemice, lumea este determinată să plece la muncă în străinătate​ dintr-o țară care, din nefericire, eșuează constant în a le asigura cetățenilor un trai decent. 

De ce aleg oamenii Germania? 

Ei bine, pentru că nivelul de trai este mult mai ridicat, iar salariile sunt de trei ori mai mari decât în România, cel puțin în cazul muncii agricole. Germania este statul care a reușit să trateze românii mai bine decât îi tratează România, așa că oamenii se întorc constant acolo. 

Totuși, dacă mergi pentru prima dată la muncă în Germania​, Ministerul​ Muncii de la noi a încercat să pună la dispoziția cetățenilor un ghid al lucrătorului român în Germania. 

Chiar dacă unele informații nu sunt actualizate, ghidul te îndeamnă să te asiguri de legalitatea plecării tale, de seriozitatea firmei de mediere și de corectitudinea întregii proceduri. 

Totuși, acest ghid este unul vag, realizat  fără scopul de a-i ajuta pe oamenii care de peste 13 ani pleacă la muncă în Germania. 

Știi și tu că în plină pandemie oamenii au plecat în Germania, în pofida riscurilor care le stăteau în cale. S-au adunat în aeroport și în stații de autobuz așteptând, cu disperare, să se întoarcă la locul de muncă ce era vital pentru traiul lor decent. Riscurile la care s-au supus au fost enorme și, cu toate acestea, foarte ușor de înțeles.

Totuși, Lucicosm Mediere te asigură că toate procedurile noastre sunt transparente și sigure, iar în mijloacele de transport am luat măsurile necesare pentru lupta împotriva noului coronavirus.  Șoferii poartă mască și la fel vă îndemnăm și pe voi. Am dotat autovehiculele cu dezinfectant, măști și termometru, astfel încât orice situație să fie monitorizată îndeaproape.

Pandemia ne dă mai multe bătăi de cap, însă te asigurăm că toate procedurile sunt realizate în deplină siguranță și tu te poți întoarce la jobul din Germania.​ 

Mai mult, siguranța îți este garantată și la locul de muncă, acolo unde sunt aplicate normele legale în vigoare din Germania. 

Dacă te-ai hotărât că vrei și tu să pleci în străinătate la muncă​ , dar încă​    nu știi la ce anume să te aștepți, am scris un articol despre asta pe care îl găsești aici: La ce să te aștepți când mergi la muncă în Germania.​ Lucicosm Mediere îți oferă joburi în Germania​  în agricultură ​      și dacă ai nevoie să pleci cât mai repede, să știi că înscrierile pentru 2021 deja au început. 

Lucicosm Mediere îți propune mai multe joburi în Germania​ , la alegere.​  Dacă știi că te-ai putea descurca mai bine mergând, de exemplu, la hală, atunci acela este locul pentru tine.

Iată ce tip de joburi avem pentru tine: poți să mergi la cules de leguminoase, rădăcioase, poți să lucrezi în hală sau în seră. În general, toate aceste joburi sunt plătite la fel de bine, iar volumul de muncă nu este foarte diferit.

Mai mult decât atât, salariul mimin pe care îl primești ca lucrător în Germania a crescut până la 9,35 euro pe oră. 

Dacă te întrebi care sunt riscurile unui job în Germania​ , ei bine, nu prea​ sunt riscuri. 

Ce riști cel mai mult e timpul petrecut alături de ai tăi, dar gândește-te că le vei putea oferi, în schimb, o situație materială decentă. 

Vei putea pleca pentru o perioadă de cel puțin 56 de zile, timp în care vei câștiga mai mulți bani decât ai câștiga dacă lucrai 6 luni în România. 

Este un adevăr trist, dar totuși, rămâne un adevăr. 

În perioada actuală, riscurile la care te supui sunt cele legate de pandemia de coronavirus. Însă, toate măsurile de siguranță necesare au fost luate, astfel încât tu să rămâi în siguranță.

Ce trebuie să mai știi e că în timp ce în majoritatea țărilor europene salariul minim este insuficient pentru a asigura cheltuielile lunare, în Germania acest lucru nu este valabil. 

O persoană care lucrează pe salariul minim în Germania va putea, la final de lună, să-și achite cheltuielile și să-și plătească integral facturile. Asta pentru că în Germania salariul mediu este de peste 2.000 de euro pe lună. 

Dacă îți faci griji de timpul pe care îl vei petrece lucrând, află că în

Germania oamenii lucrează o medie de 42 de ore săptămânal (maxim) și au cel puțin 20 de zile de concediu. 

Volumul de muncă este aproape la fel cu cel din România, însă salariul poate fi și triplu. Acesta este principalul motiv pentru care oamenii pleacă la muncă în Germania. 

Lucicosm Mediere îți pune la dispoziție joburi în Germania și asigură întreg procesul: angajare, cazare și transport dus-întors.

Îți oferim toate mijloacele legale de a merge la muncă în Germania ​   ș​ i facilităm întreg procesul prin serviciile pe care le punem la dispoziție. Vrei și tu să pleci în 2021? Locurile sunt limitate, iar înscrierile au început deja. Pe site-ul nostru găsești informații despre cazare, transport și locul de muncă pe care îl poți avea.

Înscrierile pentru plecările din 2021 au început deja. Dacă și tu îți dorești să câștigi mai bine și să duci un trai decent, atunci contactează-ne 0758276994 și 0743532563. Pe lucicosmjobs.ro afli toate informațiile de care ai nevoie. Rezervă-ți acum locul la muncă în străinătate în Germania

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Scroll to Top