MEDIERE

Munca in Germania. Cum să-ți protejezi banii de inflație

munca in Germania

Dacă ai fost la munca in Germania pentru o perioadă mai lungă de timp, sigur ai câștigat mulți bani. Indiferent de suma pe care ai strâns-o, odată cu întoarcerea în România, trebuie să ai grijă de ea. 

Așa cum știi, prețurile duble, inflația uriașă și economia la pământ fac ravagii în România. Banii își pierd repede din valoare și nu este vorba doar despre leul românesc, ci și despre celelalte monede, precum euro. 

Să ții banii la saltea nu este o opțiune, mai ales dacă vorbim despre sume mari. În iulie, rata anuală a inflației a crescut cu 15%. Practic, dacă ții banii în casă, îi vei pierde. Se vor devaloriza, iar dacă azi ai 2000 de euro, peste câteva luni, aceeași bani vor valora 1500 de euro. 

Inflația, conform financer.com este „determinată de o creștere generală a prețurilor și de o scădere a puterii de cumpărare a monedei naționale. Singurul mod de a ne proteja de efectele negative este prin investiții”.

Ca să înțelegi mai bine cum protejezi banii de inflație, în acest articol am pregătit câteva metode utile care să-ți fie de folos. 

Ce să fac cu banii câștigați în Germania

Odată ce te-ai întors acasă, încearcă să-ți faci o listă cu cheltuieli imediate pe care trebuie să le faci. Poate trebuie să plătești o rată, un împrumut, școala copiilor, chiria sau alte cheltuieli de acest gen. Dacă vei fi neangajat pentru până la următoarea plecare în Germania, încearcă să-ți oprești o sumă minimă de care ai nevoie lunar pentru: chirie, cheltuieli cu hrana, alte cheltuieli. 

Mai apoi, stabilește ce investiții vrei să faci acum. Ai nevoie de mobilă nouă, de o mașină sau vrei să repari ceva la casă? Nu aștepta prea mult și fă acum acest pas, ca banii tăi să nu-și piardă din valoare. 

Foarte important este să eviți să ții în casă banii pe care vrei să-i economisești. Alege să-ți deschizi un depozit sau un cont de economii. Dacă ai o sumă mai mare de bani și vrei să-ți creezi un venit pasiv, poți cumpăra un apartament sau un alt bun pe care să-l folosești.

Contul de economii –  cel mai sigur loc pentru banii câștigați în Germania

Aceste conturi îți garantează că banii tăi vor fi protejați de inflație. Și, dacă ai o dobândă avantajoasă, poți chiar să câștigi alți bani de pe urma lor. 

Cel mai important aspect este că economiile tale nu-și vor pierde din valoare, iar banii tăi vor fi la fel de puternici atunci când îi scoți din cont. 

Mai mult, banii tăi vor fi protejați de hoți sau de alte pericole care pot apărea dacă îi ții în casă. 

Orice persoană își poate deschide un cont de economii, în orice loc preferă. 

Alege să-ți protejezi banii de inflație, fie prin economii în conturi, fie prin investiții în bunuri. 

Munca in Germania

Dacă ai aflat că inflația este o problemă pentru tine și îți dorești să câștigi mai mulți bani, alege să lucrezi în Germania. Lucicosm Mediere îți oferă joburi cu carte de muncă, legale și bine plătite. Salariul în mână este de peste 10 euro pe oră, iar acolo beneficiezi de cazare, transport și de un program corect. 

Vei lucra în jur de 8 ore pe zi, cu pauze de masă, iar duminica este zi liberă. 

Ce este mai important este că vei câștiga mai mult decât în România, chiar și de 3-4 ori. Salariile ajung și la 2000 de euro pe lună, bani care îți pot fi de ajutor în România. 

Dacă îți dorești un loc de munca in Germania, contactează-ne la numerele de telefon de pe site sau vino în sediul din Suceava, strada Stațiunii, nr 2.

Share

Scroll to Top