MEDIERE

Documente necesare pentru munca in Germania

munca in Germania

Perioada în care cei mai mulți români pleacă la munca in Germania se apropie. Sezonul cald este și sezonul în care cei mai mulți români pleacă la muncă în  agricultură în Germania. 

Dacă nu ai mai fost plecat la munca în străinătate, în acest articol afli care sunt documentele de care ai neapărată nevoie și care este situația epidemiologică din Germania. 

Munca in Germania – ce să ai la tine înaintea de plecarea din țară

Nu ai cum să pleci fără documente în Germania, deoarece nu vei ajunge nici până la graniță fără ele. Așa că asigură-te că te-ai echipat cu tot ce trebuie și ai documentele necesare. 

Dacă ai plecat cu o firmă la muncă în Germania, atunci reprezentanții firmei îți vor spune care sunt toate documentele de care ai nevoie. 

Totuși, verifică de 3 ori. Uite ce îți trebuie:

Pașaport sau buletin valabil

Valabilitatea trebuie să fie de cel puțin 6 luni.

Dacă îți expiră buletiul peste 2 luni și tu vei fi plecat 3 luni, vei avea mari probleme. Iar banii pe care îi faci în Germania îi vei cheltui pe treaba asta.

Prin urmare, fii sigur că nu-ți expiră buletinul în următoarele 6 luni. 

Cardul european de sănătate

Clar au fost o mulțime de probleme cu cardul de sănătate, însă este nevoie de el. Dacă nu îl ai, îl primești de la Casa Națională de Asigurări de sănătate din circumscripția teritorială de domiciliu. 

Ai nevoie de acest card în cazul în care ai nevoie de îngrijiri medicale de urgență la un spital din Germania. Totuși, acest card nu acoperă orice nevoie medicală pe care o ai, ci doar urgențele. 

Așadar, dacă ai o problemă medicală are poate suferi amânare, cardul nu o va acoperi. Ca să primești cardul de sănătate trebuie să fii asigurat în țară. 

Mai mult, trebuie să ai și contribuțiile plătite la zi la bugetul Casei de Asigurări de Sănătate. 

Dacă încă nu ai făcut asta, nu este nici o problemă. Poți plăti retroactiv contribuțiile pentru a-ți menține drepturile de asigurat și pentru a le folosi în alt stat.

Dacă încă nu ești asigurat, poți merge Casa de Asigurări din  apropierea ta pentru a afla care sunt modalitățile prin care te poți asigura.

Uite ce documente îți mai trebuie pentru munca in Germania

Dacă știi că ai cea mai mică șansă să conduci la munca in Germania, ia cu tine și permisul de conducere. 

Chiar dacă ești de părere că nu ai nevopie de el, lasă-l în portofel. S-ar putea să fie nevoie de serviciile de șofer și să regreți că ți-ai lăsat carnetul acasă.

La locurile de muncă în Germania, fie că sunt în agricultură sau în hală, se întâmplă des ca superiorii să aibă nevoie de șoferi. Sigur că asta poate însemna un venit în plus. Prin urmare, dacă ești șofer nu-ți uita carnetul acasă.

Alte documente pe care să le ai la tine:

 1. certificatul de naștere;
 2. diplomă de bacalaureat sau de absolvire;
 3. alte diplome de atestare;
 4. adeverință asigurări sociale care să arate perioadele în care ai plătit contribuțiile pentru asigurările sociale, de șomaj sau de pensie

Aceste documente îți sunt necesare în cazul în care trebuie să revendici drepturi de asigurări, de pensie sau de șomaj în Germania. De asemenea, ai nevoie de documentele de mai sus pentru a atesta calificările pe care le ai, acolo unde este cazul. 

Așa cum îți spuneam, asta poate însemna venit în plus.

Firma de mediere pe care ai ales-o pentru colaborare îți va spune dacă este nevoie ca documentele să fie traduse în limba germană sau apostilate. 

Deocamdată, Germania nu se află în stare de urgență, dar este bine să te informezi înainte de plecare. 

Munca in Germania îți garantează un venit mai mare

Dacă te afli aici, înseamnă că deja ești sigur că vrei să pleci la munca in Germania. Așa cum îți ziceam și în articolele anterioare, este important să colaborezi cu o firmă pentru plecarea ta în Germania. 

Asta deoarece o firmă îți poate asigura câteva facilități extrem de importante. Mai mult, colaborarea cu o firmă de mediere îți asigură transparență, siguranță și legalitate. 

Uite ce îți asigură Lucicosm Mediere:

 1. contract de muncă pentru o perioadă de cel puțin 56 de zile;
 2. cazare decentă în apropierea locului de muncă; 
 3. transport;
 4. asigurare de sănătate;
 5. consultanță pe toată durata colaborării

Joburi pe care ți le oferă Lucicosm Mediere:

 1. cules de leguminoase;
 2. cules de rădăcinoase;
 3. agricultură;
 4. seră;
 5. hală

Îți oferim joburi în Germania sigure, iar în tot procesul ai parte de mediere și sprijin din partea echipei noastre. Înscrierile pentru anul 2021 au început, iar locurile sunt limitate.

Sună-ne acum și află tot ce ai nevoie despre job-ul în Germania.

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Scroll to Top