MEDIERE

Cele mai bune soluții de economisire

Soluții de economisire

Ai fost la muncă în Germania și vrei să afli care sunt cele mai bune soluții de economisire? Lucicosm Mediere ți-a pregătit câteva sfaturi numai bune de luat în calcul, dacă vrei să economisești banii munciți. 

Știi bine că venirea în România înseamnă că nu o să mai ai un venit stabil pentru o perioadă destul de lungă de timp. Și apoi, economisirea trebuie să fie un stil de viață pentru fiecare dintre noi. Deja ți-am arătat, în articolele anterioare, de ce este bine să economisești și care sunt avantajele. 

Dezavantaje nu sunt în acest proces, așa că ai doar de câștigat. Soluții de economisire se găsesc la tot pasul, însă tu trebuie să o alegi pe cea mai bună pentru tine și situația ta. 

Sigur că pandemia de coronavirus ne-a arătat tuturor de ce este important să găsim din timp soluții de economisire. Pentru că nici un job nu este sigur, oricine poate fi înlocuit și oricând se pot ivi probleme care cer bani puși deoparte. 

Așa că dacă încă nu ai început să economisești, aruncă un ochi peste următoarele soluții de economisire și începe să o faci. 

Soluții de economisire

Regula 50-30-20. Poate una dintre cele mai cunoscute soluții de economisire, această regulă presupune să aloci 50% din venituri pentru cheltuieli: chirie, facturi, utilități și alte necesități. 

Cei 30% sunt alocați pentru ceea ce-ți dorești tu: fie că vorbim de haine, ieșiri și alte lucruri pe care le vrei, dar de care nu ai neapărată nevoie. 

Cei 20% se duc spre economii. Această soluție de economisire este una foarte sănătoasă, deoarece poate fi aplicată indiferent de venitul pe care-l ai. Totuși, dacă nu reușești să respecți aceste procente, nu e cazul să te oprești. 

Începutul e cel care contează, chiar dacă la tine procentele diferă. Este important să începi să economisești, indiferent pe care din nenumăratele soluții de economisire o folosești.

Regula celor 10%.

De acum încolo, calculează-ți venitul cu 10% mai puțin. Fă-i uitați pe acei 10%, deoarece sunt banii pe care îi economisești. Să nu uităm că mai sunt multe soluții simple, dar care pot să-ți economisească banii:

  • nu lăsa becurile aprinse. Pare un gest mic, dar se cunoaște pe facturi. Prin urmare, nu lăsa becurile aprinse în mod inutil în casă.
  • cumpără becuri econome. Chiar dacă sunt mai scumpe, ele consumă mult mai puțin, iar investiția se scoate într-un final.
  • cumpără-ți o cană pentru filtrat apa. Nu e neapărată nevoie să cumperi constant apă de la magazin, când o poți filtra pe cea de la robinet. 
  • fă-ți cafeaua acasă. Da, știu, nimic nu se compară cu o cafea în oraș, însă acei 7 lei pe care îi dai pe cafea, îi poți economisi. Iar cafeaua de acasă sigur e mai gustoasă. Pune banii de cafea în investiții și vei fi mult mai fericit;
  • Vrei să ai un stil de viață mai sănătos? Nu mai mânca în oraș, ci gătește acasă. Vei economisi și o mulțime de bani;
  • ia autobuzul și lasă mașina acasă;
  • ia mâncare la birou de acasă;
  • fă-ți cumpărăturile de la supermarketuri cu prețuri mici.

Ține un jurnal

Soluții de economisire

Ține un jurnal de cheltuieli. Nu e suficient să-ți împarți banii în cap și să pui deoparte pentru a economisi. Este bine să știi exact unde anume se duc banii și pe ce. Așa, vei putea vedea mai apoi care sunt locurile în care poți îmbunătăți și de unde mai poți economisi. 

Scrie fiecare cheltuială pe care o faci și nu uita să rămâi în grafic. De fapt, această soluție de economisire are și o denumire: kakeibo. Hani Motoko, o jurnalistă, este cea care a venit cu ideea acestei tehnici de economisire: un jurnal de cheltuieli. 

Astăzi, sunt mai multe aplicații bancare care pot ține un jurnal de cheltuieli pentru tine, printre care și Revolut și BRD. Contează enorm să știi pe ce cheltui banii, ca să știi de unde poți economisi. 

Fă-ți planuri. Dacă nu ești motivat să economisești, gândește-te ce ai vrea să ai dar nu îți permiți. O mașină mai scumpă? Un telefon de ultimă generație? Atunci când ești motivat, orice soluție de economisire este mai atractivă. Prin urmare, pune-ți clar în cap ce vrei să faci cu banii, iar atunci îi vei aduna mai cu spor. 

ALTE sfaturi și soluții de economisire

Pune banii într-un cont de economii. În funcție de cât ești de comod, poți alege un CAR sau o bancă la care să-ți depui economiile. Este important să studiezi piața și să vezi care sunt termenii și condițiile și unde găsești dobânzile cele mai atractive.

Astfel, vei fi și mai motivat să economisești. Îți poți deschide un depozit sau un cont de economii sau îți poți face cont la un CAR din orașul tău. Important este să ai o sursă sigură de economisire. 

Te-ai confruntat vreodată cu o situație neașteptată care necesita ceva bani, pe care nu îi aveai? Sigur n-ai vrea să treci iar prin asta, așa că este bine să pui bani deoparte, la ciorap, pentru zile mai puțin însorite. 

Nu uita, motivele pentru care cauți soluții de economisire sunt strict pentru tine. Soluțiile de economisire te vor ajuta pe tine să fii mai stabil din punct de vedere financiar.

Dacă îți dorești un venit mai stabil și mai mulți bani pe care poți să îi pui deoparte, înscrie-te pentru un loc de muncă în Germania. Înscriereile la Lucicosm Mediere au început deja, iar jobul tău în Germania din 2021 te așteaptă. Pe site-ul și facebook-ul nostru găsești toate detaliile de care ai nevoie.

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Scroll to Top