MEDIERE

Alocația din Germania: ce trebuie să știi

alocația din Germania

500.000 de euro. Aceștia sunt banii de alocația din Germania pe care Lucicosm Mediere i-a adus clienților. Toți angajații din Germania care au colaborat cu Lucicosm au beneficiat de toate facilitățile pe care statul german le oferă muncitorilor străini. 

Și, așa cum știi, aceste facilități sunt nenumărate. De aceea, Lucicosm te ajută să beneficiezi de cât mai multe astfel de facilități.Suntem aici să-ți oferim sprijin complet în întreg parcursul pe care îl ai ca muncitor în Germania. Prin urmare, dacă dorești să soliciți recuperarea de alocație, Lucicosm facilitează întreg procesul pentru tine.

Alocația din Germania

Te-ai înscris pentru un loc de muncă în Germania cu Lucicosm Mediere? Atunci beneficiile tale sunt nenumărate. Pentru că lucrezi cu carte de muncă, cu forme legale, ai și beneficiu sub formă de alocație. 

Presa din România vorbea, la un moment dat despre sumele record pe care le primesc angajații români în Germania pentru alocație. Statul german plătea, în 2019, 3,16 milioane de copiii din alte țări, însumând aproximativ 7,4 miliarde de euro. Dacă până în 2012, românii nu se bucurau de libera circulație europeană și statul nu plătea decât 75 milioane de euro în alocații, azi treaba s-a schimbat în bine pentru români, iar sumele oferite sunt de ordinul miliardelor.

Alocația se oferă celor care lucrează (sau au lucrat) în Germania, pentru copii până la vârsta de 18 ani, fără excepție. Dacă ai copii care încă studiază, poți să ai parte de alocație până când aceștia împlinesc vârsta de 25 de ani. 

Germanii sunt bine cunoscuți pentru felul în care ajută angajații, fie ei germani sau străini. De la salariile merituoase și până la alocații și bonusuri, să lucrezi în Germania îți aduce doar beneficii. 

Mai mult, guvernul german crește anual suma pe care o oferă angajaților sub formă de alocație. Dacă în 2017 alocația era în cuantum de aproximativ 200 de euro/copil pe lună, astăzi ajunge până la 240 euro/copil pe lună. Dacă ai doi copii, fiecare are dreptul la cel puțin 200 de euro pe lună. 

Perioada din care poți recupera suma din alocație este cu până la 6 luni în urmă. Germania are o entitate anume care se ocupă de acest beneficiu și rămâne responsabilitatea ta să anunți statul dacă ai mai lucrat sau nu în Germania. Dar, dacă lucrezi cu Lucicosm Mediere, firma noastră se ocupă de acest lucru. 

Ce trebuie să mai știi e că încheierea contractului de muncă în statul german presupune și sistarea acestui drept de alocație.

Lucicosm Mediere te ajută să obții alocația

Dacă ai lucrat în Germania și dorești să soliciți recuperarea de alocație, trebuie să depui un dosar care să nu depășească 6 luni de la începutul contractului de muncă din străinătate.

Dacă deja ai un dosar deschis, atunci te invităm să ne contactezi pentru a finaliza anii de alocație sau pentru a continua parcurgerea perioadelor lucrate în străinătate.

De asemenea, poți solicita recuperarea de impozit din străinătate pe ultimii 4 ani. Este foarte important să păstrezi documentele primite de la angajator, deoarece acestea se vor adăuga ca parte componentă la dosarul de impozit.

Lucicosm Mediere îți oferă un proces de colaborare bazat pe transparență și încredere. Suntem aici să îți oferim un întreg pachet de servicii: de la căutarea locului de muncă în Germania potrivit pentru tine, până la transport, mediere pe durata plecării și recuperarea taxelor și alocațiilor. 

Suntem o firmă de mediere cu sediul în Suceava, iar tu poți afla toate informațiile care te interesează la numărul de telefon 0743532563. De asemenea, pe blogul Lucicosm găsești informații legate de locurile de muncă pe care ți le punem la dispoziție, de facilitățile de care beneficiezi și salariul pe care îl vei avea. 

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Scroll to Top