MEDIERE

Ce are Germania de oferit muncitorilor străini

Germania

Orice român vede în plecarea la muncă în Germania o posibilitate de a fi stabil financiar. Iar Germania vede în muncitorii români șansa de a-și ocupa locurile de muncă la un cost mai redus. Tocmai de aceea statisticile arată că noii angajați din Germania sunt reprezentați în proporție de 60% de străini. 

Da, practic, Germania este plină de străini. Asta în condițiile în care acum 10 ani, în 2011, angajații străini reprezentau numai 20%. 

Germania a devenit mai deschisă în a primi angajați din alte țări și, așa cum bine știm, cetățenii români sunt plecați într-un număr imens acolo. 

Aproape 750.000 de români au emigrat în Germania până în 2019. În 2020, numărul românilor plecați în Germania se apropia curajos de 800.000.

Migrația netă din Germania este reprezentată, în mare parte de români. Aceștia aleg să plece la muncă acolo tocmai pentru că au condiții mult mai bune decât în România. 

Germania oferă cetățenilor străini un loc de muncă stabil, o carte de bună, un salariu incomparabil cu cel din România și șansa la o viață mai bună. Prin urmare, e de înțeles de ce tot mai multă lume alege să plece în străinătate. Mai mult, germanii sunt un popor de oameni politicoși și binevoitori. Vei avea ocazia să întâlnești oameni care te tratează frumos și care te respectă pentru ceea ce ești. Adevărul este că românii au o mulțime de motive foarte bune pentru a pleca în Germania: de la salariul mare, până la stilul de viață și contextul social. În total, peste 2 milioane de români sunt plecați la muncă în străinătate, cu forme legale.  

Așa cum bine știi, România nu poate susține o viață decentă cu salariul minim pe economie, mai ales dacă ești muncitor necalificat. Dar în Germania, acești muncitori necalificați sunt la fel de valoroși și bine plătiți ca muncitorii calificați.

Condiții de muncă

Ca în orice altă țară, condițiile de muncă din Germania sunt reglementate de legi, de contracte între întreprinderi sau de contracte de muncă. Dreptul de muncă este cel care stabilește principalele dispoziții ale contractului de muncă și arată care sunt drepturile și obligațiile lucrătorilor și angajatorilor. 

În principiu, Germania îți oferă aceleași condiții pe care le oferă și muncitorilor germani. Mai mult, familiile cu copii au parte de sprijin din partea statului german, oferindu-le o indemnizație după nașterea copiilor. Dacă ești angajat în mod legat și ai copii, atunci ai aceleași drepturi ca și muncitorii germani. 

Legislația germană nu face diferența între muncitorii străini și cei germani. Dacă ești tratat diferit față de muncitorii germani, atunci îți poți revendica dreptul la egalitate de tratament. Primești același salariu și ai parte de aceleași beneficii ca orice alt angajat al țării. 

Angajatorul are obligația de a plăti toate salariile, dacă angajații sunt apți și pregătiți pentru muncă. În cazul în care problema angajatorului e strict operațională și nu-și permite să continue activitatea, atunci angajații au dreptul de a-și primi salariul, deoarece au fost la dispoziția angajatorului. 

Germania îți oferă și asigurare de sănătate și, în principiu, toate facilitățile pe care le au muncitorii germani. Prin urmare, indiferent de jobul pe care îl ai în Germania, vei avea parte de tratament egal. 

Locuri de muncă în Germania cu Lucicosm Mediere

Germania este o țară care pune preț pe muncitorii străini, fiind conștientă de importanța acestora pentru economia națională. Din acest motiv, românii sunt tot mai atrași de locurile de muncă pe care le găsesc acolo. Indiferent dacă ești muncitor calificat sau necalificat, salariul tău depășește ușor 1.000 de euro pe lună. 

Lucicosm Mediere îți oferă locuri de muncă în Germania în agricultură, la leguminoase, rădăcinoase, la fructe, în hală sau în seră. Indiferent că ești muncitor calificat sau necalificat, vei avea un salariu net de peste 9 euro/oră.

Lucicosm Mediere îți oferă contract de muncă legal pe o perioadă de cel puțin 56 de zile, asigurare medicală și toate facilitățile pe care ți le asigură statul german. 

Mai mult, îți punem la dispoziție și transport până în Germania și înapoi, cu autocare moderne și dotate corespunzător. 

Vei avea și cazare în apropierea locului de muncă la un preț de 7 euro/zi. Locul în care vei fi cazat dispune de toate facilitățile: aragaz, frigider, dulapuri, paturi cu lenjerie. 

Îți oferim pachetul complet de servicii, pentru o experiență completă în Germania. Nu-ți rămâne decât să alegi ce loc de muncă îți dorești și să ne suni pentru a stabili detaliile.

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Scroll to Top