MEDIERE

Alocația Germania – ce trebuie să știi

alocația Germania

Ai nevoie de informații despre alocația Germania? În acest articol găsești tot ce trebuie să știi despre alocația din Germania și despre cum să o obții.

Lucicosm Mediere a adus peste 500.000 de euro bani de alocație pentru clienți. Toți oamenii care au colaborat cu noi și care au fost la muncă în Germania au beneficiat de facilitățile pe care statul german le oferă muncitorilor, printre care și alocație.

Statul german este extrem de corect și oferă nenumărate facilități pentru angajații săi. Alocația este una dintre aceste facilități. Dacă ai lucrat cu noi în Germania, atunci ai dreptul la alocație pentru copii tăi. 

Lucicosm îți oferă sprijin complet pe toată durata plecării tale în Germania, dar și la întoarcerea în țară. Dacă vrei să recuperezi banii pentru alocație, noi ne ocupăm de întregul proces pentru tine.

Alocația din Germania – cine primește banii

Pentru că ai lucrat cu forme legale, ai beneficiu sub formă de alocație, dacă ai copii. Chiar și românii erau uimiți de sumele mari pe care le primesc pentru alocație în Germania. Pentru anul 2019, statul German a dat muncitorilor români peste 7 miliarde de euro pentru alocații. Sumele cresc în fiecare an, așadar alocația pe care o primești în 2022 pentru copiii tăi poate fi mai mare. 

Alocația este pentru cei care au lucrat sau încă lucrează cu contract de muncă în Germania, pentru copiii care nu au trecut de vârsta de 18 ani. Dacă copiii urmează studii, aceștia pot lua alocație până la vârsta de 25 de ani. 

Germanii sunt foarte apreciați printre români tocmai pentru felul remarcabil în care tratează angajații. Aceștia se bucură de respect, de remunerație mare și de facilități numeroase. De aceea mulți români aleg să muncească în Germania, la câmp sau la seră. Pentru că au parte de salariu, alocație și alte beneficii care sunt cel puțin duble față de cele din România.

Și-apoi, guvernul german crește periodic aceste sume. În 2017, suma pe care o primeai lunar pentru alocație era de 200 de euro pentru un copil. Azi, suma depășește 250 de euro de copil pe lună. 

Dacă ai lucrat în Germania și vrei să recuperezi banii din alocați, poți recupera cu până la 6 luni în urmă. Adică poți primi banii din alocație pe cel puțin ultimele 6 luni lucrate în Germania. 

Statul are o anume entitate care se ocupă de astfel de proceduri, însă este responsabilitatea ta să anunți statul german că ai lucrat acolo legal. Dacă ai colaborat cu Lucicosm Mediere Suceava, nu-ți face griji. Ne ocupăm noi de acest lucru. Recuperarea alocației se face prin intermediul nostru. Dacă ai încheiat contractul de muncă în Germania, înseamnă că nu vei mai beneficia de alocație. 

Cum te ajută Lucicosm Mediere să iei alocația Germania

Dacă vrei să recuperezi banii de alocație de la statul German, trebuie să depui un dosar care să nu depășească termenul de 6 luni de la începutul contractului tău de muncă.

Dacă acest dosar este deja deschis, contactează echipa Lucicosm ca să finalizezi anii de alocație sau ca să continui să parcuri perioadele de angajare în Germania. 

Mai mult, poți solicita și bani din impozit pe ultimii 4 ani. Ca să ai parte de toate aceste beneficii, este important să păstrezi toate documentele pe care le primești de la angajator. Ele sunt adăugate în dosarul de impozit ca dovezi. 

Ca să-ți iei banii din alocații și impozite, contactează acum echipa Lucicosm. Vei afla ce documente trebuie să aduni, iar noi ne ocupăm de tot procesul pentru tine. Sediul Lucicosm Mediere se află în Suceava, iar la numărul 0743532563 afli informațiile de care ai nevoie. 

Ca să te menții informat în legătură cu locurile de muncă valabile, pe blogul Lucicosm găsești informații legate de locurile de muncă, facilitățile tale, dar și sfaturi legate de munca în Germania.

Share

Scroll to Top