MEDIERE

Pleci la munca in Germania? Ce trebuie să ai în bagaj

munca in Germania

Dacă te-ai înscris la munca in Germania cu Lucicosm Mediere, e cazul să te pregătești. 

Plecările au loc cât se poate de rapid, tocmai ca tu să ajungi cât mai repede la locul de muncă ales și să-ți câștigi independența financiară. Cel mai probabil, în mai puțin de o lună vei fi pe drum. Odată ce ai aflat toate detaliile legate de contract și de plecare, trebuie să pregătești partea care ține de tine. Ca să ai o idee clară asupra a ceea ce pregătești, îți lăsăm câteva tips-uri în acest articol.

Asigură-te că toate documentele tale sunt în regulă

Pentru început, documentele sunt printre cele mai importante. Verifică buletinul și asigură-te că nu expiră în următoarele 3 luni. Este cel mai important act și garantat ai nevoie de el.

Nu-ți uita certificatul de naștere și alte documente de care e posibil să ai nevoie în Germania. Mai bine le ai pe toate cu tine, decât să ai nevoie de ele. Echipa Lucicosm îți stă la dispoziție la numărul de telefon afișat pe site cu alte detalii despre documentele pe care trebuie să le pregătești pentru colaborare. 

Ce lucruri sunt absolut necesare la munca in Germania

Dacă n-ai făcut multe bagaje până acum sau îți place să ai totul la dispoziție, să-ți faci bagajul pentru locul de munca in Germania poate fi o adevărată provocare. Totuși, sunt elemente absolut obligatorii pentru acest tip de bagaj:

Haine de muncă. Ai nevoie de haine de care te poți lipsi și pe care le poți folosi fără probleme în munca fizică. În funcție de anotimpul în care mergi, alegi un anumit tip de garderobă, dar e indicat să ai mereu la tine câteva haine groase. E important ca hainele să fie comode și să fie dispensabile.

Tot așa trebuie să fie și papucii. Gândește-te că dacă vei merge la muncă în hală, garantat nu vei putea evita să te murdărești. Așa că poți evita hainele albe. 

Pelerină și cizme. Chiar dacă lucrezi în hală, e posibil să ai nevoie de ele, mai ales dacă vei spăla legumele. Mergi într-un magazin de profil și alege o pelerină calitativă, groasă, care poate să-ți țină și de cald. Cizmele trebuie să fie și ele de calitate.

Produse de îngrijire. Chiar dacă sunt șanse mari să n-ai nevoie, ia cu tine câteva bandaje, apă oxigenată, medicamente pentru răceală și pentru alte afecțiuni care îți sunt comune. Nu ți-ar plăcea să lucrezi o zi întreagă cu o mare durere de cap. 

Produse de igienă. Aici intră produse precum săpun, geluri, periuță și pastă pentru dinți, șampon, prosop, lenjerie, unghieră și cremă. Dacă vei lucra în câmp, e cazul să-ți iei și o cremă cu factor de protecție solară. Vei avea grijă ca pielea ta să nu îmbătrânească prematur din vina expunerii îndelungate la soare. 

Ce alte produse să mai iei în bagaj la munca in Germania

Ține cont că nu vei putea căra tot dulapul după tine, așa că ai nevoie de strictul necesar. Evită să iei haine bune, curate, pentru că nu vei avea ocazii să le poți și ocupă loc în bagaj. În bagajul tău poți să mai incluzi următoarele:

  • încărcător, căști și o carte pe care să o citești în timpul liber;
  • cana preferată pentru cafea și produse necesare pentru bucătărie;
  • câteva conserve de mâncare pentru primele zile de când ajungi acolo;
  • ac și ață;
  • șlapi și pijamale;
  • o pătură;
  • lenjerie de pat;
  • geacă groasă.

Lucicosm Mediere, startul tău pentru independență financiară

Suntem o firmă de mediere din Suceava care se ocupă cu plasarea forței de munca in Germania. La noi găsești o varietate de joburi potrivite pentru abilitățile tale, toate plătite cu peste 9 euro/oră. Pentru că vrem să-ți oferim servicii eficiente și complete, punem la dispoziția ta cazare în apropierea locului de muncă și transport până acolo.

Locurile de muncă pe care ți le oferim sunt legale, cu contract de muncă și asigurare de sănătate. Dacă îți dorești mai multe detalii, le poți afla din articolele postate pe blogul Lucicosm sau direct, la numărul de telefon afișat pe site. 

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Scroll to Top