MEDIERE

Firmă sau persoană fizică. Cu cine să colaborezi pentru munca in Germania

munca in Germania

Dacă te gândești să mergi la munca in Germania, însă nu știi încotro să te îndrepți, acest articol îți vine în ajutor. 

Afli cu cine este mai sigur să colaborezi, ce detalii să ceri și care sunt documentele de care ai nevoie. 

Firmă sau persoană fizică

Dacă este prima dată când mergi în Germania, probabil ai găsit deja în mediul online mii de anunțuri. Toate îți promit salarii imense, muncă minimă și contract de muncă. Însă aceste lucruri îți sunt garantate doar de firmele care lucrează legal. Persoanele fizice sau persoanele care lucrează ilegal nu pot oferi contract de muncă. Practic, vei lucra la negru. 

Asta înseamnă că nu-ți vor fi plătite contribuțiile la stat și că nu vei fi asigurat. Dacă vei avea o problemă medicală, statul german (și român) nu-ți va asigura medicamentația, spitalizarea și ajutorul de urgență decât contra cost.

Mai mult, un alt risc pe care trebuie să ți-l asumi dacă apelezi la persoane fizice pentru un loc de muncă în Germania este nesiguranța. Dacă persoana respectivă nu răspunde la telefon sau dacă te trezești fără loc de muncă când ajungi în Germania, nu poți face nimic în apărarea ta. 

În schimb, cu o firmă specială de mediere ești acoperit. Indiferent de situația, firma îți oferă sprijin, transport și banii înapoi, dacă este cazul.

În plus, cum firma este legală, vei avea contract de muncă. Practic, este o siguranță foarte mare pe care o ai. Pe lângă asta, poți să-ți recuperezi banii dați pe taxe și impozite și poți primi alocație pentru copii.

Ce nu înțeleg mulți oameni este că doar o firmă specializată te poate ajuta cu adevărat să obții un loc de muncă în Germania. O persoană fizică nu poate garanta locul de muncă și nici faptul că firma la care vei lucra este una legală. 

Unde mai pui că mulți oameni înșeală așteptările clienților și cer taxe, după care pleacă cu banii. 

Ca să mergi la sigur și să ai un loc de muncă garantat în Germania, apelează la o firmă legală de mediere.

Ce detalii să ceri de la firma de mediere pentru munca in Germania

Ca să fii 100% sigur pe locul de muncă, bifează următoarele:

  1. Firma trebuie să fie legală. Verifică-i activitatea pe site și pe rețelele de socializare. Citește recenzii ca să afli părerea celor care au mai colaborat cu firma.
  2. Contract de muncă. Toate firmele legale oferă contract de muncă. Prin urmare, odată ce te-ai hotărât cu cine vrei să colaborezi, nu ezita să întrebi dacă vei lucra cu contract de muncă.
  3. Transport și cazare. Întreabă reprezentații firmei despre modalitățile de transport și cazarea în Germania. Majoritatea oferă aceste facilități, însă e mai bine să fii sigur. 
  4. Salariu net și perioadă contractuală. Câți bani vei primi în mână? Cât timp vei fi nevoit să stai și ce trebuie să faci?

Nu toate locurile de muncă în Germania sunt profitabile. Nu toate sunt reale și nu toate sunt pentru tine. De obicei, căutările nu durează mult, așa că nu te mulțumi cu un job pe care nu ești dispus să-l faci. 

Legat de documentele necesare, ai nevoie de act de identitate valabil și act care să ateste că nu ești angajat în altă parte. Totuși, în funcție de locul de muncă pe care îl vrei, e posibil să ai nevoie și de alte documente.

Ca să mergi la sigur și să alegi un loc de munca pe placul tău, te invităm să ne contactezi. Avem locuri de muncă în mai multe domenii, în funcție de posibilitățile tale.  Aici vezi oferta de locuri de muncă: https://lucicosmjobs.ro/oferte-de-munca/

De peste 10 ani oferim servicii de plasare a forței de muncă în străinătate, iar peste jumătate dintre clienți colaborează cu noi anual. Te invităm să afli mai multe informații despre locurile de muncă de la Lucicosm Mediere pe site: https://lucicosmjobs.ro/

Share

Scroll to Top