MEDIERE

Economisește eficient banii câștigați în Germania

economisește eficient

În timp ce unii ar putea crede că economisirea banilor este relativ simplă, unul din cinci români nu economisește eficient.

Dacă te-ai înscris pentru un loc de muncă în Germania sau poate ești familiarizat cu munca în străinătate, atunci știi că vei câștiga o mulțime de bani. Salariul pe care îl vei primi poate fi și de 4-5 ori mai mare decât minimul pe economie din România. 

În cazul acesta, nu poți arunca banii în vânt pe lucruri care nu-ți sunt neapărat necesare. Indiferent de venitul pe care îl ai, un plan de economie este vital. Iar dacă te simți copleșit de acest fapt, află că nu ești singurul.

Economisește eficient pentru nevoi urgente

Deci, chiar dacă cheltuirea banilor este cu siguranță mai interesantă, ar trebui să faci din economisirea banilor o prioritate. Și există o mulțime de modalități de a economisi bani care nu implică sacrificii. Uneori, cel mai bun mod de a începe să economisești bani este pur și simplu să devii mai conștient de finanțele și obiceiurile tale de cheltuieli. 

Cu o înțelegere a bugetului și a nevoilor tale adevărate, poți începe să economisești mai mult decât te-ai gândit vreodată. Pentru a te menține pe drumul cel bun, stabilește o țintă și un scop. Pentru ce economisești? O mașină nouă sau mobilă? 

Ia în considerare faptul că poate fi necesar să economisești pentru necesități ceva mai costisitoare, cum ar fi o casă. Românul de rând va deține în jur de 3 mașini în timpul vieții, deci ar putea fi o idee bună să începi să economisești pentru următoarea ta mașină acum, chiar dacă acum nu ai nevoie de una. 

Economisește eficient pentru pensionare

În cele din urmă, este esențial să economisești pentru pensionare de la primul loc de muncă până la ultimul. Potrivit unui studiu recent, majoritatea românilor aproape de pensionare au economisit doar 12% din suma recomandată pentru pensionare. 

Acest lucru poate fi cauzat și de faptul că românii nu-și creează un venit pasiv, dar și pentru că mulți nu practică tehnici bune de economisire a banilor de la o vârstă fragedă.

Cele mai eficiente metode de economisire

Creează un buget. Primul pas pe care trebuie să-l faci spre o economisire corectă este să evaluezi cât de mult ai nevoie să economisești și unde se duc banii. 

Poți lua în considerare utilizarea regulii 50/20/30 pentru a-ți creea un buget. Această regulă prevede că 50% din venitul tău ar trebui să fie cheltuit pe chirie și mâncare, 20% ar trebui să fie economisiți, iar 30% sunt bani pe care îi poți folosi personal.

Automatizează procesul de transfer în contul de economii

Dacă va trebui să mergi lunar la bancă pentru a-ți pune bani în contul de economii, atunci e posibil să renunți la economisire, deoarece necesită un efort în plus. 

Încearcă să-ți transferi automat o parte din bani într-un cont de economii, pentru a menține contribuția constantă.

Urmărește cheltuielile

S-ar putea să rămâi total surprins de destinația banilor tăi și de cât de mult cheltui pe nimicuri, pe lucruri nefolositoare sau pe pofte trecătoare. 

Păstrează o evidență a cheltuielilor pentru a vedea care sunt cheltuielile mici. Este posibil să nu crezi că o cafea te-ar putea costa economiile, dar când calculezi câți bani dai lunar pe o cafea în oraș s-ar putea să mai rărești ieșirile. 

Evită datoriile. Evită să-ți faci credite sau să împrumuți bani. Iar dacă asta se întâmplă, plătește-le cât mai rapid. Păstrează-ți cheltuielile în limitele veniturilor. Cu economii stabile, nu vei fi nevoit să mai împrumuți bani. 

Economisește eficient: fă-ți un plan

Împarte obiectivele pe termen lung în repere mai mici și mai ușor de gestionat pentru lună și an. Având o idee despre ceea ce trebuie să faci pe termen scurt, poți planifica cât de mult trebuie să economisești și poți seta limitele corecte pentru bugetul neesențial.

economisești nu e treabă grea și îți aduce doar beneficii pe termen lung. Banii „la saltea” nu fac alți bani, așa că e cazul să-i pui într-un cont sau să-i economisești. 

N-ai ce economisi? Ia-ți un loc de muncă în Germania

Dacă îți dorești să faci mai mulți bani pentru a reuși să economisești pentru lucrurile care contează pentru tine, vino la Lucicosm Mediere. Îți oferim locuri de muncă în Germania în agricultură, în hală și în seră. 

La noi vei avea parte de contract legal de muncă și salariu de peste 9 euro/oră. Intră pe site-ul nostru și află mai multe detalii despre locurile de muncă pe care ți le punem la dispoziție.

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Scroll to Top