MEDIERE

De ce sa nu-ți cheltuiești în Germania

money-supply-1600x1067

5 motive pentru care să nu-ți cheltui toți banii de la muncă din Germania

Dacă te-ai întors recent de la muncă din Germania și ai o mulțime de planuri cu banii, oprește-te.

Este cazul să-ți recalculezi bugetul, să analizezi bine situația și să știi clar ce faci cu banii. 

Pentru început, pune-ți o singură întrebare: cât timp nu vei avea un venit lunar garantat? Dacă rămâi neangajat în România pentru o bună perioadă de timp, atunci va trebui să-ți împarți banii astfel încât să-ți ajungă pentru cheltuieli, facturi și întreținere. În acest caz, investițiile în casă nu vor fi foarte mari, deoarece, practic îți asiguri salariul pentru câteva luni. În funcție de câți bani ai câștigat, ia în calcul următorii factori:

  • dacă ai sau nu loc de muncă în România;
  • ce urgențe bănești ai pentru casă;
  • care sunt cheltuielile pe care le ai în lunile următoare;
  • când te poți întoarce la muncă în străinătate. 

Dacă locul tău de muncă în Germania este unul stabil și o dată la câteva luni te întorci în străinătate la muncă, înseamnă că problema gestiunii banilor nu mai este așa mare. Tot ce ai de făcut, pentru început, este să-ți pui bani deoparte pentru cheltuielile din următoarele luni până la următoarea ta venire. 

Sigur nu ți-ai dori să rămâi fără bani înainte de a pleca din nou în Germania. Ai nevoie să fii sigur că toate cheltuielile tale sunt acoperite pentru o perioadă lungă de timp. Apoi, nu uita de economii. Știi bine că economiile sunt o parte extrem de importantă a siguranței tale financiare și cum mai știi că sunt bani care dispar fără urmă și nu reușești să-ți dai seama ce-ai făcut cu ei, mai bine îi pui la ciorap. 

Studiile economice arată că indiferent care ar fi venitul tău, poți pune cel puțin 10% deoparte. Dacă venitul tău când te-ai întors acasă din Germania este de 5000 de euro, atunci ai putea foarte ușor să pui deoparte, într-un cont de economii, cel puțin 500 de euro.

Și chiar dacă pare destul de mult acum, gândește-te că e doar 10% din ce ai câștigat.

Iar tunci când vei avea mai mare nevoie, vei ști sigur că economiile tale te pot ajuta.  După ce ți-ai calculat cheltuielile și ai pus deoparte 10% pentru economii, este cazul să vezi care sunt urgențele casei. Trebuie să repari ceva? Ai nevoie de un nou pat sau de mobilă nouă? 

Calculează care sunt costurile și poți să-ți iei ce-ți dorești atâta timp cât te încadrezi în limita banilor rămași. Amintește-ți că deja ți-ai pus deoparte pentru cheltuieli și economii, prin urmare ești safe. Este important să nu e aventurezi spre ce este mai scump, doar pentru faptul că acum ai bani. 

Rămâi cu capul pe umeri, realist și cumpără-ți în funcție de nevoile și preferințele familiei, dar mai ales în funcție de stilul casei. Un alt factor important este să nu ajungi în extreme. Învață să-ți crești ușor și echilibrat stilul de viață, pentru a rămâne stabil economic și emoțional.

Nu-ți cumpăra lucruri de care nu ai nevoie. Sigur, te poți răsfăța cu o brățară sau o bluză nouă, însă sigur nu ai nevoie de trei brățări și alte 10 poșete. Muncește spre un raționament financiar, nu spre plăceri pe care oricum le vei regreta mai târziu.  Nu uita că din luna în care pleci următoarea tură în Germania și până vii, există niște cheltuieli minime pe care trebuie să le asiguri, mai ales dacă rămân copii sau alți membri ai familiei acasă. 

Perioada respectivă trebuie să aibă alocată o sumă serioasă de bani pentru cheltuieli sau evenimente extraordinare. Și apoi, nici plecarea în Germania nu e gratuită, așa că asigură-te că ai bani deoparte pentru transport și pentru strictul necesar pe drum.  Banii sunt o adevărată tentație și chiar dacă pe moment sunt mulți, amintește-ți că ai și o mulțime de cheltuieli pe care să le acoperi. Fii cumpătat și bifează următoarele:

  1. bani pentru cheltuieli pentru perioada în care nu lucrezi;
  2. bani pentru economii;
  3. bani pentru renovarea pe care ți-o dorești;
  4. bani pentru întoarcerea înapoi în Germania;
  5. bani pentru familie. 

Este mai ușor decât ai crede, iar la final poți rămâne cu o sumă surprinzător de mare de bani. Mai mult, ia în calcul că atunci când vor apărea evenimente nefericite sau neprevăzute, tu vei fi pregătit să le întâmpini, deoarece vei avea o sumă considerabilă la economii. 

Ce să faci cu banii?

Având în vedere că și o sumă de 3000 de euro este mare, ia în calcul niște cheltuieli mari pe care tot voiai să le faci, dar pentru care nu aveai suma necesară. Poate fi vorba despre renovarea casei, despre mobilă, despre niște controale medicale sau despre niște împrospătări ale garderobei copiilor. 

În orice caz, nu te limita neapărat doar la schimbarea perdelelor, spre exemplu. Dacă știi că fereastra trebuie schimbată, acum e momentul. 

Jobul din Germania îți permite să faci schimbările majore pe care ți le-ai dorit, deoarece deții o sumă mare de bani deodată. Prin urmare, analizează bine ce anume are nevoie casa ta și pune-te pe treabă. 

Să știi că lista de cumpărături este mai mult decât indicată, pentru că așa vei putea urmări unde și cum anume îți cheltui banii. 

Iar dacă încă nu ai un job stabil în Germania și vrei să mergi la muncă, sezonul pentru 2021 este deschis la Lucicosm Mediere, iar locurile sunt limitate. 

Câștigă banii de care ai nevoie și mergi la sigur în Germania, cu toate serviciile asigurate de noi. Dacă încă nu știi ce îți putem oferi, intră pe blogul nostru pentru a afla detalii legate despre banii pe care îi primești, cazare și transport. Așa cum ți-am mai spus, Lucicosm Mediere asigură pachetul întreg de servicii pentru ca tu să mergi în siguranță la muncă în Germania. 

Pe site-ul Lucicosm Mediere – lucicosmjobs.ro   – afli când anume po​           ți începe jobul tău în Germania, care este salariul pe care îl vei primi și ce condiții vei avea.  Ne găsești la 0758276994 și 0743532563. Rezervă-ți acum locul de muncă în străinatate și asigură ție și familiei tale un trai decent.

Share

Scroll to Top