MEDIERE

Cum să soliciți recuperarea alocațiilor și a impozitelor din Germania

munca in Germania

Dacă ai lucrat în Germania și ai avut alocații pentru copii, este posibil să fi pierdut acești bani din cauza lipsei de informații despre procedurile de recuperarea alocatiilor. 

Așadar, în acest articol ne propunem să îți oferim informațiile necesare pentru a recupera acești bani și a-i putea folosi pentru a-ți îmbunătăți condițiile de viață.

Ce sunt alocațiile pentru copii și cine le poate primi?

Alocațiile pentru copii sunt o formă de sprijin financiar acordată familiilor cu copii. Acestea sunt acordate în Germania pentru fiecare copil, iar valoarea acestora variază în funcție de vârsta copilului și de veniturile familiei.

Alocațiile pentru copii pot fi solicitate de către părinți sau tutorele legal al copilului. Aceștia trebuie să fie angajați și să plătească impozite în Germania sau să beneficieze de ajutor de șomaj sau de alocație pentru studenți. 

De asemenea, persoanele care sunt asigurate prin intermediul unei asigurări sociale în Germania pot solicita și ei alocațiile pentru copii.

Prin urmare, dacă ai lucrat în Germania cu Lucicosm Mediere, poți să primești alocație pentru copii tăi pentru toată perioada în care ai lucrat acolo. La fel este și cazul taxelor pe care le-ai plătit. 

Cum poți solicita recuperarea alocațiilor pentru copii?

Dacă ai lucrat în Germania și dorești să soliciți recuperarea de alocație, trebuie să depui un dosar care să nu depășească 6 luni de la începutul contractului de muncă din străinătate. Acest dosar trebuie să conțină următoarele documente:

  • formularul de cerere completat
  • copia certificatului de naștere al copilului
  • dovada de angajare în Germania
  • copia buletinului de identitate sau pașaportului

În cazul persoanelor care au deja dosar deschis, îi rugăm să ne contacteze pentru a finaliza anii de alocație sau pentru a continua parcurgerea perioadelor lucrate în străinătate. Pentru a ne contacta, poți suna la numărul de telefon 0743-532-563.

Un membru al echipei noastre îți va oferi toate informațiile de care ai nevoie și te va îndruma ca să poți depune dosarul în timp util și să-ți recuperezi banii. 

Recuperarea alocatiilor impozitelor din Germania

De asemenea, poți solicita recuperarea de impozit din străinătate pe ultimii 5 ani. 

Este foarte important să păstrezi documentele primite de la angajator, deoarece acestea se vor adăuga ca parte componentă la dosarul de impozit.

Procedura de recuperare a impozitelor din Germania este similară celei pentru recuperarea alocațiilor pentru copii. Trebuie să depui un dosar care să conțină:

  • formularul de cerere completat
  • copia buletinului de identitate sau pașaportului
  • certificatul de muncă din Germania
  • documentele care atestă impozitul plătit

Acestea fiind spuse, nu ezita să ne contactezi pentru a afla mai multe detalii și a beneficia de serviciile noastre profesioniste în recuperarea taxelor și impozitelor din străinătate. 

Sună-ne la numărul de telefon 0743-532-563 sau vizitează-ne la sediul nostru din municipiul Suceava, jud. Suceava. Echipa Lucicosm Jobs este pregătită să te ajute să îți recuperezi banii și să te îndrumă să iei decizia potrivită pentru viitorul tău financiar.

Dacă ai vreo întrebare sau nelămurire, nu ezita să ne lași un comentariu sau să ne trimiți un mesaj. Suntem întotdeauna bucuroși să îți oferim ajutorul și suportul de care ai nevoie.

Share

Scroll to Top