MEDIERE

Cum să economisești banii câștigați la muncă în Germania

muncă în Germania

Salariul pe care îl câștigi la muncă în Germania față de cel pe care îl câștigi în România poate fi și de 4-5 ori mai mare. Asta înseamnă că vei avea de gestionat, lunar, o sumă destul de mare de bani, care se ridică până la 2000 de euro.

Ca să poți gestiona acești bani eficient este important să ai câteva noțiuni de educație financiară. Aceste informații îți vor fi de folos ca să-ți dai seama cum ai putea economisi, cum să-ți împarți cheltuielile și ce bani îți rămân. Mai important, vei avea un parcurs al banilor și nu vei trăi cu impresia că nu știi ce ai făcut cu banii.

Multă lume se simte copleșită de suma de bani câștigată și de responsabilitatea gestionării ei. Ei bine, să știi că folosind doar câteva reguli simple vei putea să-ți împarți banii în așa fel încât să te satisfacă financiar. 

Urgent! Economisește banii câștigați la muncă în Germania

Auzi acest sfat încă de când erai mic copil: pune bani deoparte. De ce? Ei bine, acei bani vor putea plăti o urgență medicală, mobila nouă de care o să ai nevoie, o vacanță sau o călătorie ugerntă. Să pui bani deoparte nu e decât un gest de grijă pentru tine.

Problemele pot apărea la orice pas și aproape toate cer bani pentru a fi rezolvate. Ca să nu fii luat prin surprindere, pune bani deoparte. Specialiștii spun că absolut oricine, indiferent de banii pe care îi câștigă poate să pună 10% din salariu într-un cont de economii. Este vorba despre o sumă foarte mică, dar care pe parcursul timpului îți va fi de mare folos. Este vorba despre acei bani a căror urmă o pierzi, nu mai știi ce ai făcut cu ei. Alege să-ți împarți lunar banii și pune 10% deoparte. 

Sunt nenumărate modalități de a economisi. Pentru început, trebuie să fii conștient de câți bani câștigi și pe ce anume îi cheltui. Dacă înțelegi mai bine unde se duc banii, vei înțelege mai bine unde îi pierzi inutil și ce ai putea face pentru a-i păstra. Dacă nu-ți găsești motivația pentru a economisi, gândește-te că un român deține în jur de 3 mașini toată viața. N-ar fi o idee rea să începi să pui bani deoparte pentru următoarea ta mașină, nu?

Pune banii deoparte pentru pensie

Știu că poate încă nu te gândești la acest aspect, dar cât timp mai ai până la vârsta pensionării? Ai suficienți bani pentru a te pensiona atunci când vrei? Vei avea pensie de stat sau privată?

Ei bine, e momentul să dai importanță acestor aspecte. Având în vedere că banii pe care îi câștigi la muncă în Germania sunt destul de mulți, poți lua în considerare să începi să economisești pentru o pensie privată.

Studiile arată că doar 12% dintre români au pus niște bani deoparte pentru pensie. Un procent extrem de mic, având în vedere pensia mică din România.

Ce metode ai de a economisi banii de la muncă în Germania

Fă-ți un buget. Ia un carnețel sau un caiet și scrie câți bani câștigi și pe ce îi cheltui. Economiștii spun că 50% din salariul tău ar trebui să se ducă pe chirie și pe mâncare. 20% din banii câștigați pot fi puși deoparte, iar 30% din ei sunt pentru nevoile tale personale. 

Fă-ți un proces automat de transfer al banilor într-un cont de economii. Dacă primești banii pe card, poți să faci un proces automat, astfel încât suma dorită să-ți fie transferată lunar în contul de economii. Așa, vei menține contribuția constantă și nu-ți vei mai face griji legate de transfer.

Urmărește-ți cheltuielile. Scrie pe o foaie absolut toți banii pe care îi cheltui. Fie că îți iei o cafea, un corn sau o pâine, trece pe foaie. Evită datoriile. Fă tot posibilul să nu împrumuți de la prieteni sau din alte părți, deoarece îți va fi foarte greu să ții pasul banilor. 

Fă-ți un plan de economisire și respectă-l. Așa, vei reuși să înțelegi mai bine unde se duc banii tăi și cum poți să-i gestionezi ca să-ți ajungă pentru o perioadă cât mai lungă de timp. 

Lucicosm Mediere a dat startul încrierilor la muncă în Germania pentru anul 2022. Dacă vrei să câștigi mai mulți bani, astfel încât să poți pune bani deoparte, sună-ne și rezervă-ți locul de muncă. Plecările au loc în cel mai scurt timp, iar câștigul este garantat. 

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Scroll to Top