MEDIERE

Cum recunoști o țeapă cu locul de muncă în Germania

https://lucicosmjobs.ro/blog/

Vrei să pleci la muncă în Germania, însă nu știi la cine să apelezi? Nu dispera și informează-te în amănunt despre situație. Sunt câteva lucruri pe care trebuie să le știi înainte de a te avânta la un job în Germania pe care l-ai găsit pe facebook sau OLX sau despre care ai auzit de la un prieten. 

Cel mai bine este să mergi la sigur pentru că sunt banii și timpul tău în joc. Și, în loc să te stresezi de țeapa pe care ai luat-o, mai bine să fii informat. 

Mulți oameni au fost păcăliți

Sigur știi și tu pe cineva care și-a luat o astfel de țeapă. Ori a plătit un avans care nu a mai fost restituit și a rămas și fără loc de muncă, ori salariul era de două ori mai mic, ori a ajuns în Germania și s-a trezit…pe stradă. 

Sunt oameni care caută de muncă oriunde: în agricultură, seră, câmp, hală. Doar să facă un ban în plus. Iar în graba asta a lor nu se interesează în profunzime. Despre firma la care vor lucra, omul de legătură, firmă, cazare și toate detaliile de care trebuie neapărat să ții cont. 

Sunt câteva informații care ar trebui să fie foarte clare din start.

 1. Salariu. Trebuie să știi clar câți bani primești și cum. Dacă îi primești la oră sau la volumul de muncă. De asemenea, trebuie să știi cam câte ore vei lucra zilnic. Sigur n-ai vrea să ajungi acolo și să afli că vei lucra doar 4 ore pe zi care nu reușesc nici să-ți acopere chiria. 
 2. Ce vei face. Nu poți pleca în Germania dacă nu știi ce vei lucra. 
 3. Unde vei sta. Ai sau nu cazare? Indicat ar fi să ai cazare, pentru că orice firmă care se respectă asigură această facilitate.
 4. Contractul de muncă. Îl ai sau nu? De asemenea, e important să știi și unde vei fi și unde este localizată firma la care vei lucra.
 5. Ce avans trebuie să dai și pentru ce anume. Probabil va trebui să-ți plătești transportul, așa că trebuie să știi exact ce firmă de transport te va duce și care este suma pe care trebuie să o dai. 

Internetul este plin de anunțuri cu locuri de muncă în Germania atractive și niciunde nu se cere să cunoști limba și nici nu este o limită neapărată de vârstă. 

Însă plecarea este urgentă și tot ce trebuie tu să faci este să aduci niște documente, să semnezi niște acte și să plătești niște comisioane. Dar aici începe problema. 

Comisioanele pot fi prea mari plus că ți se cer bani pentru traducerea actelor. Și chiar dacă apelezi la firme, ele nu sunt neapărat acreditate de ITM și nici nu sunt înregistrate niciunde. 

Prin urmare, chiar dacă apelezi la o firmă tot este nevoie de o cercetare mai îndeaproape. Caută firma care-ți oferă locul de muncă pe internet, intră pe site și vezi cât de serioasă este și ce experiență are.

Cum să recunoști o țeapă

Uite care sunt primele semne după care trebuie să fii atent:

 • îți sunt propuse foarte multe locuri de muncă. Un singur om sau o singură firmă nu poate avea o gamă foarte mare de locuri de muncă. Poate avea, eventual, locuri în agricultură, seră și hală. 
 • este vorba despre locuri de muncă în țări cu restricții pentru români.
 • salarii prea mari pentru munci necalificate. Da, poate fi tentant un salariu de peste 2000 de euro, însă de multe ori nu e realistic. Sunt anumite legi în Germania care spun cât poate fi salariul minim pe oră.
 • anunțul este postat pe site-uri de vânzări sau de anunțuri generale. Orice firmă serioasă care se ocupă cu plasarea forței de muncă în Germania are un site și o pagină de facebook unde poate posta anunțurile. Mulți oameni sunt reticenți privitor la anunțurile postate pe site-urile generale și așa ar trebui să fii și tu.
 • cel care pune anunțul nu-și arată numele complet, ci doar prenumele și nu este reprezentant al unei firme;
 • detaliile sunt oferite doar la telefon.

O lege din România obligă orice firmă de plasare de forță de muncă să încheie contracte cu angajatorii din străinătate. Pe baza acestui contract se încheie cu tine un contract de mediere, pe baza căruia se poate solicita legal o taxă de mediere. 

Taxa se trece în contract și se plătește doar o dată. Nici o firmă serioasă nu percepe cote din salarii sau alte taxe și comisioane. 

Lucicosm Mediere îți asigură transparența în întreg procesul de plecare, pentru ca tu să fii sigur de alegerea făcută. Cu o experiență vastă pe piața muncii, echipa Lucicosm Mediere îți oferă următoarele tipuri de job-uri:

 • la cules de ridichi
 • la cules de ceapă 
 • la cules de salată
 • la cules de morcov
 • muncă la hală

Îți oferim toate mijloacele legale de a merge la muncă în Germania: transport, carte de muncă, cazare și mediere. ​ Înscrierile pentru plecările din 2021 au început deja. 

Dacă și tu îți dorești să câștigi mai bine și să duci un trai decent, atunci contactează-ne 0758276994 și 0743532563. Pe lucicosmjobs.ro afli toate informațiile de care ai nevoie. Rezervă-ți acum locul la muncă în străinătate în Germania.

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Scroll to Top