MEDIERE

Care sunt calitățile de care ai nevoie la muncă în Germania

muncă în Germania

Te-ai hotărât să-ți întorci la 360 de grade situația financiară și te-ai înscris pentru un loc de muncă în Germania cu Lucicosm Mediere? Ei bine, din acest articol vei afla care sunt cele mai căutate calități acolo. 

Locurile de muncă pe care ți le punem la dispoziție sunt, de cele mai multe ori, pentru necalificați. Chiar dacă vorbim despre muncă la câmp sau în hală, asta nu înseamnă că nu e nevoie de nici un atuu de-al tău. 

Poate că nu ne crezi, însă se întâmplă deseori ca studenții sau alți români care vor să meargă în Germania să nu fi lucrat niciodată la câmp. În acest caz, e clar că nu știi ce să faci. Dar chiar dacă meseria se fură, află că ai nevoie cel puțin de determinare ca să poți face asta.

Pentru început, pentru a aplica pentru un loc de muncă în Germania ai nevoie de curaj. Pentru nimeni nu e treabă ușoară plecatul de acasă pentru o perioadă de câteva luni. Părinților, copiilor, familiilor le este greu, însă situația este de înțeles. Atunci când știi că nu-ți vei vedea copiii sau părinții pentru o perioadă lungă de timp, îți dai seama cât de dificil poate fi să pleci într-o țară străină. 

Tocmai de aceea spunem că pentru început ai nevoie de curajul de a-ți schimba viața. Pentru că un loc de muncă în Germania asta înseamnă: un venit de aproximativ 2000 de euro/lună. Care, comparativ cu salariul minim din România, sigur îți va schimba viața. Te va ajuta să-ți duci planurile la capăt, să stabilești un buget de cheltuieli și să te întreții pentru o perioadă lungă de timp.

Cu ce este diferit un loc de muncă în Germania

Odată ce ai prins curaj, e cazul să afli și ce presupune un loc de muncă în Germania. Multă lume are o preconcepție legată de acest aspect, crezând că este vorba despre o muncă dură și o perioadă extrem de dificilă. Ei bine, înafara salariului, nu este mai nimic diferit la un loc de muncă în Germania. 

Într-adevăr, volumul de muncă poate fi mai mare și e posibil să fii destul de obosit spre seară. Însă, nu e nimic care să te poată speria. Vei lucra puțin peste 8 ore pe zi, vei avea zile libere și pauze câte ai nevoie în timpul programului. 

Nimeni nu stă cu „pistolul la capul tău”. Ești la fel de liber acolo pe cât ești în România. Ai parte de contract legal de muncă, de asigurare de sănătate și de condiții decente de trai. Prin urmare, nimic nu e atât de greu pe cât pare.

Ce aptitudini sunt necesare în Germania

În funcție de locul de muncă pe care îl vei alege, calitățile pot diferi. În principiu este foarte important să:

Fii rezistent la stres. Astăzi, orice loc de muncă îți cere această calitate. Este destul de important să nu te stresezi dacă nu ți-a ieșit ceva, dacă ai înțeles mai dificil sau dacă șeful de echipă ți-a spus ce nu faci bine. 

Fii rezistent la muncă fizică. Dacă te-ai înscris pentru un loc de muncă în Germania cu Lucicosm Mediere, este important să fii apt de muncă fizică. Nu vei ridica munți, însă e posibil să muți sau să ridici lăzi și caserole, în funcție de jobul pe care îl alegi. Dacă vei strânge fructe, atunci le vei pune în caserole și vei umple lada, pe care va trebui să o duci la locul stabilit. Efortul fizic nu este foarte mare, dar este important să nu fie o problemă pentru tine. 

Fii rezistent la muncă repetitivă. Timp de câteva luni vei face zilnic aproximativ aceeași treabă. Dacă ești un om care se plictisește foarte ușor, sunt șanse să nu-ți placă foarte mult.

Fii în condiție fizică bună. Este important să nu ai boli autoimune, probleme cu inima sau alte tipuri de probleme care ar putea să intervină în calitatea vieții tale. Cum este vorba despre o muncă fizică, sunt șanse ca efortul să agraveze problemele pe care le ai deja. Dacă ești sănătos, ești omul potrivit pentru această treabă.

Locuri de muncă în Germania cu Lucicosm

Lucicosm Mediere îți pune la dispoziție locuri de muncă în Germania în agricultură, în hală și în seră. Pe site găsești toate informațiile de care ai nevoie, dar și date legate de salariu și perioada de angajare. 

Plecările au loc periodic, prin urmare, poți oricând să ne spui. Totuși, e cazul să te grăbești pentru că deseori se întâmplă să rămânem fără locuri. Între timp, blogul Lucicosm îți stă la dispoziție cu sfaturi utile legate de călătoria ta.

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Scroll to Top