MEDIERE

3 ponturi vitale pentru a alege locul de munca potrivit în Germania

germania job

Un loc de muncă în Germania îți poate asigura un venit substanțial, asta este clar. Totuși, felul în care îți alegi acel job în străinătate poate fi definitoriu pentru venitul tău de acolo. Așa că Lucicosm Mediere e aici să-ți ofere câteva ponturi vitale dacă vrei să mergi la muncă în străinătate. 

Să plătești rata la casă, chiria sau întreținerea poate fi un chin, mai ales cu un salariu minim pe economie în România. Nici salariul mediu nu este strălucit, dar în acel caz îți permiți câte un obiect de mobilier o dată la câteva luni. 

Totuși, nici unul dintre cele două trepte de salariu nu-ți poate oferi o perspectivă financiară fericită pe viitor. Nici economiile nu-s prea grozave atunci când vorbim despre salariile noastre și dacă te-ai gândit la un împrumut, știi deja ce riscant poate fi. Și cum băncile, de obicei, nu-și avertizează clienții cu privire la riscuri, uite care pot fi ele:

  1. Cursul valutar. Acest risc se referă la prețul la care o monedă se schimbă cu o altă monedă. Exact ca orice alt preț, și acesta este influențat de cerere și de ofertă. Dacă ai un credit în orice altă monedă decât leul, ei bine, riscul poate fi imens, iar banii pe care trebuie să-i plătești să-și crească valoarea considerabil. Mai mult, dacă iei un credit pe o perioadă mare de timp, de exemplu pe 10 ani, atunci cursul valutar va suferi modificări majore, iar suma pe care știai că trebuie să o dai va crește inevitabil.
  2. Pierderea veniturilor. Dacă vrei să-ți iei un credit pe o perioadă mare de timp ia în calcul faptul că atât cheltuielile cât și veniturile tale vor suferi modificări majore. Și chiar dacă vor crește veniturile, cheltuielile sigur vor crește și ele și nu ai garanția că-ți vei permite să plătești acel credit. 
  3. Rata la dobândă. Dacă indicele de dobândă va crește, atunci va crește și rata de plată. Nu-ți face speranțe că va scădea, deoarece creșterea este aproape constantă și inevitabilă.

De obicei, băncile se apără și spun că fiecare client este obligat să citească contractul înainte de a-l semna, pentru a fi sigur că își poate onora angajamentele. Totuși, ce faci dacă-ți pierzi locul de muncă? Sau dacă salariul tău va scădea? Sau dacă cheltuielile vor crește? 

Un job în străinătate a fost și este cea mai accesibilă soluție, având în vedere că într-un an ai putea să-ți cumperi o garsonieră sau un apartament cu banii câștigați. Sau ai putea renova casa. Prin urmare, alege înțelept locul de muncă în străinătate și interesează-te din timp despre locul în care-ți vei petrece următoarele luni. 

Lucicosm Mediere este o companie de transport cu experiență care se ocupă cu plasarea și transportul de persoane la locuri de muncă în Germania. 

Prin urmare, suntem aici să-ți oferim un job, să te asigurăm că totul merge ca la carte și să te susținem pe toată durata plecării tale. În orice caz, sunt câteva lucruri pe care neapărat trebuie să le știi atunci când alegi un loc de muncă în Germania. 

  1. Apelează la firme cu experiență. Știm, poate ai o cunoștință care știe pe cineva care-ți poate face rost de un loc de muncă în Germania. Ți se cer banii înainte și ți se oferă câteva informații vagi și nu ai nici contract de muncă. În cazul ăsta, sfatul nostru este să renunți. Chiar dacă poate e tentant să apelezi la cunoștințe atunci când vine vorba despre locuri de muncă în Germania, nu este deloc sigur. Angajatorul nu va avea detalii despre tine și ar prefera și el să aibă certitudinea că persoana în cauză chiar vine la muncă. Dacă apelezi la o firmă care să-ți caute un loc de muncă potrivit și care să-ți ofere facilitățile necesare, atunci nu va mai trebui să-ți faci griji. O firmă îți poate oferi un contract de muncă, un salariu lunar transparent, cazare, transport și suport pe toată durata plecării tale. Din toate punctele de vedere, să apelezi la o firmă este cea mai bună soluție a ta. 
  2. Măsoară-ți abilitățile. Nu oricine este făcut pentru munca la câmp. Chiar dacă banii sunt tentanți, nu vei putea să-i faci dacă nu vei face față jobului. Așa cum îți ziceam și în articolele precedente, un loc de muncă în Germania nu este extrem de dificil, dar cu siguranță volumul de muncă este mai mare. Prin urmare, fii sigur că ești în putere, că nu ai probleme de sănătate și că vei face față la un loc de muncă,
  3. Seră sau câmp? Întreabă-ți cunoscuții care a fost volumul de muncă și condițiile în ambele situații, compară și decide care este cea mai bună variantă pentru tine. Este important ca înainte de a pleca la muncă în Germania să te asiguri că știi tot ce trebuie să știi. Dacă nu faci față condițiilor de stres foarte bine, poți alege un loc de muncă la seră. 

Lucicosm Mediere te așteaptă să-ți rezervi locul de muncă în Germania pentru 2021. Dacă încă nu știi ce se potrivește pentru tine, pe blogul nostru găsești informațiile de care ai nevoie. Mai mult echipa Lucicosm Mediere este aici pentru a te ajuta cu toate detaliile de care ai nevoie.

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Scroll to Top