MEDIERE

Ai fost la munca în Germania? Ghid util pentru recuperarea alocației

munca in Germania

Dacă ai fost la munca in Germania cu Lucicosm Mediere și ai copii, aici găsești informații despre cum să recuperezi alocația. 

Pentru toți străinii care lucrează în țara lor, statul german oferă posibilitatea de recuperare a alocației, a taxelor și a impozitelor.

Așadar, ai dreptul să primești alocația pentru copii chiar și retroactiv, adică după ce te-ai reîntors în țară. Acest lucru este valabil pentru maxim ultimele 6 luni în care ai lucrat pentru statul german. 

Cu ajutorul Lucicosm Mediere, poți intra cât mai rapid în posesia banilor. Pentru că suntem constant interesați de situația profesională a angajaților, îți oferim detalii despre cum poți intra în posesia alocației. 

Dacă nu reușim să-ți răspundem punctual la întrebări în acest articol și ai nevoie de clarificări suplimentare, sună-ne la numărul de telefon afișat pe pagina de contact.

Câți bani poți recupera din Germania?

Dacă nu ai primit bani pentru alocație în timpul job-ului din Germania, îi poți recupera ulterior, pentru o perioadă maximă de 6 luni lucrate.

Suma pe care o recuperezi diferă de mai mulți factori: de cât timp ai lucrat, de salariul pe care l-ai avut și de cotizația angajatorului tău.

Lucicosm Mediere se ocupă de toate aceste aspecte, având în vedere că suntem în colaborare cu o firmă de recuperare a taxelor și impozitelor. Dacă ai colaborat cu noi pentru un loc de muncă în Germania, te ajutăm și cu recuperarea taxelor.

Dacă ai beneficiat și de alocației în România, actualmente, statul german scade suma pe care ai luat-o în țară din suma care îți revine în Germania. 

Cât timp durează recuperarea alocației?

În funcție de timpul de răspuns al autorităților din Germania, procesul poate dura aproximativ o lună. Dacă timpul de răspuns este rapid, atunci și recuperarea banilor se face rapid. 

Important este să știi că, odată înaintat dosarul de recuperare al alocației, garantat vei primi banii înapoi. 

La Lucicosm Mediere, fiecare angajat care a lucrat cu contract de muncă și care are copii în custodie, poate să-și recupereze alocația. 

Documente necesare pentru recuperarea alocației de la locul de  munca in Germania

Pentru ca echipa să înceapă procedura de recuperare a alocației, este nevoie să pregătești câteva documente. 

Ai nevoie de copie pentru buletin, certificat de căsătorie (sau, în funcție de situație, certificat de divorț sau de deces), copie pentru certificat de naștere sau pentru buletin. Mai ai nevoie și de documente eliberate de angajator, precum fișa fiscală, contractul de muncă sau fluturașe de salariu. 

Dacă nu ai aceste documente, ele vor fi obținute de Lucicosm Mediere.

După ce aduni documentele de care dispui, vino să le predai personal la biroul Lucicosm Mediere din Suceava. Aici, echipa noastră va analiza documentele și va începe procedurile de completare a dosarului, în cazul în care îți lipsesc documente de la angajator. 

În cazul în care nu ai posibilitatea de a ajunge la sediul nostru, poți să scanezi documentele și să le trimiți pe adresa lucicosm.alocatii@gmail.com. Te rugăm să notezi în email și datele de contact plus număr de telefon. În cazul în care există nereguli sau lipsesc documente importante, te vom suna pentru clarificări. 

Ce trebuie să știi este că recuperarea de taxe, impozite sau alocație este posibilă doar pentru cei care au lucrat legal. 

Dacă ai fost în Germania cu altă firmă decât Lucicosm Mediere și care nu te-a angajat (ai lucrat ilegal), nu vei putea să-ți recuperezi alocația. 

Dacă ai colaborat cu Lucicosm Mediere, atunci sigur ai lucrat cu contract de muncă. Procedura de recuperare a alocației nu este anevoioasă, însă este nevoie de documentele de mai sus.

Dacă sunt nelămuriri sau ai întrebări suplimentare, te invităm să ne suni la 0743532563.

Echipa noastră îți va răspunde punctual, astfel încât să primești toate răspunsurile necesare.

Share

Scroll to Top